Erasmus+ izmenjava v Ettalu

V okviru Erasmus+ projekta, ki poteka na naši šoli, se je 5 učencev naše šole udeležilo izmenjave v mestu Ettal na Bavarskem. Izmenjava je potekala od 28. 1. do 1. 2. 2019. Učenci so v zanimivih delavnicah spoznavali kulturo in politično ureditev Evrope v času, ko je potekal Dunajski kongres, na katerem je sodeloval tudi Ioannis Capodistrias.  S svojim delom v Nemčiji je pomagal Grčiji in drugim evropskim državam, da so se osvobodile. Obiskali smo muzej staro grške kulture in Tehnični muzej v  Munchnu, zanimi

vo mestece Oberammergau ter grad Linderhof.

Erasmus+ izmenjava v Bukarešti

V okviru Erasmus+ projekta, ki poteka na naši šoli, se je 6 učencev naše šole udeležilo izmenjave v Bukarešti. Izmenjava je potekala od 14. 10. do 19. 10. 2019. Učenci so spoznavali vpliv in aktivnosti Ioannisa Capodistriasa, ki so zabeležene v dokumentih iz obdobja, ko  je kot pomemben politik deloval v Bukarešti. Obiskali so znamenitosti, mogočne palače in cerkve, ki krasijo glavno mesto Romunije. Navdušil jih je tudi izlet na grad Bran, ki je zdaj muzej posvečen prikazu umetnosti in pohištva iz  zbirke kraljice Marije. Znan je tudi kot Drakulov grad  (čeprav je le ena izmed več lokacij, povezanih z legendo o Drakuli).

Vtise si lahko ogledate v Fotogaleriji.

 

Vodja projekta Đeni Plešnik

Zahvala staršem, učencem in učiteljem za uspešno izpeljavo Erasmus+ projekta na naši šoli

Uspešno smo realizirali program in dosegli cilje, ki smo si jih zastavili. Naši gostje, 12 učiteljev in 20 učencev iz Grčije, Romunije in Nemčije, so pohvalili našo gostoljubnost, prijaznost in zanimiv, poučen in pester program. Navdušeni in prijetno presenečeni so bili nad lepotami naše države, ki smo jim jih pokazali, pa tudi nad našo šolo, ki jim je nudila gostoljubje. Vsega tega ne bi bilo mogoče realizirati brez podpore staršev, ki so z veseljem sprejeli gostujoče učence in pet dni skrbeli zanje, da so se počutili kot doma. Zahvaljujem se našim učencem, ki so pridno izpolnjevali naloge in zadolžitve, ki so jim bile zaupane in tako omogočili, da je program nemoteno tekel v pravo smer. Iskrena hvala gospodu ravnatelju, ki nas je podpiral in nam pomagal, če se je kje zataknilo, in vsem učiteljem, ki so sodelovali pri vsebini programa.

Še posebej pa se zahvaljujem članom Erasmus+ ekipe Poloni Mihalič Birsa, Karmen Jakomin Koštric, Urošu Pavlinu in Sari Čeleš, s katerimi smo si skupaj vse to zamislili, sestavili in vodili.

Koordinator Erasmus+ projekta Đeni Plešnik

Erasmus+ projekt od 18.3. do 22. 3. 2019 na Osnovni šoli Koper

Otvoritvena predstava in predstavitve partnerskih šol.

Delavnice, izlet po slovenski obali

Obisk Ljubljane in Postonjske jame

Delavnice na šoli in obisk Trsta

Obisk Pokrajinskega arhiva na trgu Ioanniosa Capodistriasa, predstavitev izdelkov in tekma.

Od 18. 3. do 22. 3. 2019 smo na naši šoli gostili partnerje iz Erasmus+ projekta iz  iz Grčije, Nemčije in Romunije. Prišlo je 20 učencev in 12 učiteljev, ki so z nami preživeli cel teden. Za učitelje in učence smo pripravili zanimive delavnice povezane z življenjem in delom Ioannisa Capodistriasa. Vsak dan pa smo jim pokazali tudi košček naše lepe domovine.

 

Koordinator Đeni Plešnik