Učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol Mestne občine Koper  so se na Osnovni šoli Koper na  pobudo ministra za izobraževanje, znanost in šport,  dr. Jerneja Pikala udeležili posebnega posveta »minister – mladi«  o bodočem šolstvu v Sloveniji. Tako  so imeli koprski osnovnošolci  ekskluzivno možnost, da se pred prenovo »Bele knjige« za področje vrtcev, osnove in srednje šole  v Sloveniji sliši tudi njihov glas.

Na posvet z ministrom, ki se je pričel ob 9.00  in zaključil ob 10.15,  so prišli predstavniki učenk in učencev z  OŠ Antona Ukmarja Koper,  OŠ Dušana Bordona Koper , OŠ Elvire Vatovec  Prade, OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje, OŠ Dekani in OŠ Koper.   Učenci so se z ministrom  pogovarjali sami,  brez prisotnosti staršev, učiteljev, mentorjev in ravnateljev in mu iskrivo, neposredno, predvsem pa modro in resno predstavili svoja videnja šolanja danes in  želje za bodoče.

Minister je ob koncu posveta srečanje ocenil kot izredno konstruktivno, uspešno, izvirno. Po srečanju je dr. Jernej Pikalo izrazil navdušenje nad  organiziranim dogodkom in poudaril, da se je med mladimi osnovnošolci Mestne občine Koper počutil odlično,  v določenih zadevah tudi strokovno izzvano.

Anton Baloh, prof.

ravnatelj

Osnovne šole Koper

 

Related Images:

(Skupno 455 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost