Številka: 6000-418/2020

Datum:   11. 5. 2020

Spoštovani starši, dragi učenci,

predvideno je postopno sproščanje omejitvenih ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 na področju vzgoje in izobraževanja.

Za učence 1., 2. in 3. razreda se bo vzgojno-izobraževalno delo izvajalo v prostorih šole od predvidoma 18. 5. 2020 dalje. Izvajal se bo obvezni in razširjeni program (pouk, dopolnilni pouk, jutranje varstvo in podaljšano bivanje).

Za učence od 4. do 8. razreda bo pouk  še naprej potekal na daljavo.

Za vse učence 9. razreda in za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja, pa se bo vzgojno izobraževalno delo v prostorih šole začelo izvajati od 25. 5. 2020 dalje. Za učence z učnimi težavami se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč.

Izvedba pouka bo potekala v skupinah do 15 učencev. Dejavnosti se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru.

V šolo se bodo lahko vrnili le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Za učence, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bo šola omogočala pouk na daljavo.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov. Dokument je priložen. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole, prosim, da izpolnite prijavnice na šolsko prehrano, jutranje varstvo in podaljšano bivanje in šolski prevoz najkasneje do srede, 13. 5. 2020, do 12. ure.

Šolska prehrana bo organizirana kot običajno.

Priporočamo, da otroka vključite v jutranje varstvo in podaljšano bivanje le, če je nujno potrebno.

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča hojo, kolesarjenje, individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok).

Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato se bomo dogovorili za organiziran šolski prevoz, vendar le v nujnih primerih.

 

Na podlagi pridobljenih informacij bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili vse potrebno za nov začetek.

 

Ostanite zdravi,

Niti Krota Bagari, prof

v.d. ravnatelja Osnovne šole Koper

(Skupno 579 obiskov, današnjih obiskov 1)