Na Osnovni šoli Koper se bomo pridružili dobrodelni akciji zbiranja otroških oblačil in obutve. Od 11.10. do 15.10.2021 bomo v matičnih učilnicah zbirali čista otroška oblačila in obutev.

Podrobnejše informacije o akciji Lions kluba Koper:

Lions club Koper-Capodistria je v letu 2019 prvič izvedel dobrodelno akcijo zbiranja in podarjanja otroških oblačil in obutve, v kateri je sodelovalo tudi veliko vaših šol. 

Akcija je presenetila z izvedbo, saj smo zbrali in razdelili več kot 2500 kosov oblačil. Nekaj takratnih utrinkov so zapisali tudi v Primorskih novicah: http://www.primorske.si/primorska/istra/zbrali-so-vec-kot-2500-kosov-otroskih-oblacil-in-o.

V lanskem letu dobrodelna akcija zaradi epidemije ni bila izvedena, letos pa smo se ponovno odločili, da jo izpeljemo, saj smo prejeli veliko pobud, da bi s to akcijo nadaljevali.

OŠ Škofije je ponudila prostor (avla vrtca ali zunanje dvorišče, v kolikor bo vreme to dopuščalo), Radio Capris bo poskrbel za medijsko podporo in zbiranje oblačil v njihovem prostoru, v Lions klubu bomo poskrbeli za organizacijo, tisk, škatle, odvoz oblačil in drobne pozornosti za otroke in obiskovalce dogodka, srčno pa upamo in si želimo tudi vašega sodelovanja! Brez šol in naših/vaših otrok ter staršev, ki lahko zberejo oblačila in obutev, obenem pa si jih tudi pridobijo, ne gre, zato se obračamo na vas s prošnjo, da sodelujete v akciji.

Namen akcije je, da v naslednjem tednu zbiramo (izključno) otroška oblačila in jih v petek 15.10. oziroma najkasneje v ponedeljek 18.10. odpeljemo. Zaradi NIJZ priporočil morajo nekaj dni “stati v izolaciji”, nato jih presortiramo (z upoštevanjem ukrepov za preprečevanje okužb). V četrtek, 21.10.2021, pa bo v Vrtcu Škofije potekal dogodek, kjer si bo lahko vsak izbral in odnesel poljubno število kosov oblačil (ne glede na to, če je sodeloval pri zbiranju), da čim več otrokom zagotovimo, podarimo oblačila, obenem pa tudi spodbujamo menjavo in ekološki vidik “kroženja” ter manjše potrošnje. Oblačila, ki bodo ostala nerazdeljena, bomo predali društvu Palčica Pomagalčica ter ostalim dobrodelnim organizacijam.

 

Related Images:

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost