URNIK IZPOSOJE ZA UČENCE

Izposoja knjig iz šolske knjižnice je možna s predhodnim naročilom na knjiznica.seoskp@guest.arnes.si

oziroma po navodilih Protokola za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja v času, zaznamovanem s Covid-19.

Knjižničarki: Kristina Maraž in Viljana Bizjak Kočevar

Kontakt: tel: 056638108, e-mail: knjiznica.seoskp@guest.arnes.si


 

SEZNAMI KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO IN DOMAČE BRANJE
ANGLEŠKA BRALNA ZNAČKA

Dragi učenci, spoštovani starši/skrbniki.

Tekmovanje za angleško bralno značko Whaly reading badge poteka za učence od 4. do 9. razreda. Naloge, ki se navezujejo na knjige s seznama, so prilagojene starosti in predznanju. Sodelovanje pri bralni znački toplo priporočamo, saj branje v tujem jeziku pomaga širiti besedišče, utrjevati slovnico, poglablja uporabo jezika in pravopisa. Pri pouku običajno ne moremo prebirati daljših knjig, zato to vrzel dopolnjujemo z bralno značko. Knjige so primerne za slabše in boljše učence. Uspešnejši učenci lahko v sedmem, osmem in devetem razredu namesto treh preberejo eno zahtevnejšo knjigo. V devetem razredu je to knjiga, ki je prepisana tudi za tekmovanje iz angleškega jezika na državni ravni.

Naše priporočilo je, da vsi učenci preberejo vsaj eno knjigo, tudi če se ne bodo udeležili tekmovanja. Vsako leto se veliko učencev navduši za branje, ko pa je potrebno poprijeti za knjigo, motivacija upade. Tukaj imate veliko vlogo starši, ki poleg nas učiteljev lahko motivirate otroka za branje. Svetujemo, da se učenci lotijo branja čim prej, dokler so knjige še na razpolago. Običajno jih je tik pred tekmovanjem težko dobiti.

Tekmovanje bo spomladi. Učenci četrtega razreda bodo knjige brali pri pouku in doma in tekmovalne naloge reševali pri pouku. Peti razredi bodo knjige prebirali v šoli in doma in v šoli ob njih opravljali različne kreativne naloge.

Učenci na seznamu petih knjig izberejo vsaj tri, lahko pa preberejo vseh pet in na tekmovanju rešujejo vprašanja o vseh petih knjigah. V sedmem, osmem in devetem razredu pa učenci lahko namesto treh preberejo eno zahtevnejšo knjigo. Šestošolci imajo na izbiro tudi dve knjigi, ki se začneta v slovenskem jeziku in postopoma prehajata v angleški jezik. Na tekmovanju upoštevamo točke za zlato in srebrno priznanje pri tistih treh knjigah, pri katerih je učenec dosegel največ točk. Vsi udeleženci tekmovanja, ki preberejo in odgovorijo na vprašanja o vsaj treh knjigah,  prejmejo tudi potrdilo o sodelovanju. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na učiteljice angleščine.

Seznam knjig je v knjižnici, v učilnicah in pred kabinetom angleščine ter na šolski spletni strani pod zavihkom knjižnica.

Učitelji angleščine

Seznam Whaly reading badge 2023/24

 

ITALIJANSKA BRALNA ZNAČKA

BRALNA ZNAČKA: ITALIJANSKI JEZIK 2023/2024

Pozdravljeni učenci in učenke!

 

Tudi v šolskem letu 2023/24 poteka italijanska bralna značka za učence od 3. do 9. razreda. Za sodelovanje je potrebno prebrati tri knjige v italijanskem jeziku. Knjige so na voljo v naši šolski knjižnici in si jih sami poljubno izberete, lahko pa prinesete tiste, ki se morda skrivajo na domačih policah. Skupaj z učiteljem mentorjem (učitelj, ki vas italijanščino poučuje) boste izbrano in prebrano pregledali, komentirali ter se o vsebini prebranega pogovarjali. Tako boste krepili razumevanje in sporočanje v italijanskem jeziku na zabaven način. Veliko lepih doživetij, novih spoznanj in zanimivih odkritij v svetu besed.

 

BUONA LETTURA

učitelji italijanščine

 

 

Related Images:

(Skupno 11.869 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost