Poletno počitniško varstvo 2018 na Osnovni šoli Koper

Spoštovani starši,

na Osnovni šoli Koper bomo ob sofinanciranju MO Koper organizirali poletno počitniško varstvo od 26.6. do 27.7. ter od 16.8. do 29.8.2018, vsak dan od ponedeljka do petka med 7.00 in 16.00.

Počitniško varstvo je namenjeno učencem od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo osnovne šole v MO Koper in izven. Poskrbeli bomo za prehrano: malico, kosilo in popoldansko malico ter zanimiv in pester program.

Prijava

Vsi, ki želite svojega otroka vključiti v počitniško varstvo ga morate prijaviti najkasneje do petka, 8. junija 2018. Prijavite se lahko izključno preko elektronske prijave, ki se nahaja na naslednji spletni povezavi:

https://goo.gl/forms/y6rZvFjT37VOOEBf2

Prispevek

Ob delnem sofinanciranju MO Koper je prispevek staršev:

  • za učence, ki obiskujejo osnovne šole v MO Koper 7 € na dan oziroma 30 € na teden,
  • za učence, ki obiskujejo osnovne šole izven MO Koper 11 € na dan oziroma 50 € na teden.

Prispevek staršev vključuje stroške prehrane in delno material. Vstopnine in stroški prevoza za obisk zunanjih ustanov po programu so dodaten strošek, ki ga krijejo starši sami.

Ob prijavi boste na vaš naslov prejeli položnico in Pogodbo o izvajanju in plačevanju storitve Počitniško varstvo 2018. Izpolnjen in podpisan izvod pogodbe ter dokazilo o plačilu storitve vrnete na naš poštni naslov ali skenirano pošljete na e-naslov pocitnisko.varstvo2018@gmail.com najkasneje do 18.6.2018, v nasprotnem vaša prijava ne bo veljavna.

Informacije

Vse dodatne informacije in obvestila bodo objavljeni na spletni stran šole:

http://www.os-koper.si/.

Odjave sprejemamo izključno na e-naslov: pocitnisko.varstvo2018 @gmail.com.

V času trajanja počitniškega varstva smo za nujna sporočila (ne odjave) dosegljivi na tel. številki osnovne šole  Koper 041 617 834 v času od 7h do 16h.

vodja programa PPV                                                                                     Anton Baloh, prof.

Nina Oberstar                                                                                         ravnatelj Osnovne šole Koper

 

Sprememba govorilnih ur

  • Pri učiteljici Ester Bertok Nardin bodo govorilne ure namesto v torek, 22. 5. 2018, potekale v četrtek, 24. 5. 2018, od 17. do 19. ure v učilnici SLO1.
  • Pri učitelju Bojanu Maljevacu bodo govorilne ure namesto v četrtek, 24. 5. 2018, potekale v torek, 22. 5. 2018, od 17. do 19. ure v učilnici SLO1.
  • Dopoldanske govorilne ure pri učiteljici Bojani Resanovič ta petek, 25. 5. 2018, odpadejo.
  •  Govorilne ure pri učiteljici Elizabeti Grmek Romih bodo v četrtek 24. 5. 2018 od 16.00 do 18.00.

Tretje srečanje čezmejnih razredov v okviru projekta eduka 2

V petek 18.5.2018 je potekalo tretje srečanje čezmejnih razredov v okviru projekta Eduka 2. Učenci 8. b razreda OŠ Koper in učenci iz Večstopenjske šole Sv. Jakoba iz Trsta so spoznavali naravne značilnosti in lepote območja, ki se nahaja med naseljema Ocizla in Klanec na slovenskem obmejnem pasu. Ekskurzijo je vodila geografinja Tadeja Babič iz društva Limes. Učenci so bili razdeljeni v 6 delovnih skupin in vsaka je imela svojo nalogo.
Učenci so si ogledali razstavo o čezmejni trgovini med Ocizlo in Trstom ter slišali zanimive anekdote povezane s tem obdobjem kot npr. pripovedko »Bešt babi ret«. Spoznali so pomembnost organizacije TIGR ter slišali veliko zanimivih podatkov iz obdobja 1. svetovne vojne ter vpliva na takratno vsakdanje življenje v obmejnih krajih.
Sledil je ogled cerkve sv. Marije Magdalene ter ogled Miškotov jame. Nato so učenci spoznali muzej na odprtem o prvi svetovni vojni, ogledali so si korita namenjena napajanju živine ter pralnice za pranje perila. Ogled so zaključili pred cerkvijo sv. Petra in objemom stoletne lipe.
Na vsaki točki so učenci izpolnjevali učne liste in iskali zahtevane podatke, merila, vrisovali lokacije v zemljevide na podlagi koordinat, slikali, razmišljali o namembnosti in pomenu, današnjem stanju in ogroženosti posameznih kulturnih in naravnih znamenitosti. Za zaključek so si ogledali še izvir reke Glinščice in se vrnili v Koper in Trst polni novega znanja, pozitivnih vtisov in dobre volje.
Na osnovi gradiv, ki so nastala v okviru srečanj čezmejnih razredov bo skupina profesorjev oblikovalka dvojezični učni enoti v obliki interdisciplinarne didaktične poti za spoznavanje čezmejnega prostora kot celovite in enovite geografske enote.

Oblikovala in zapisala:
Martina Seražin Mohorčič, prof., koordinatorica in izvajalka projekta na OŠ Koper

Sladke jagode

Naši mladi vrtnarji so se zopet izkazali. V petek, 18. maja, so Anei, Mark, Igor in Maj obdarili svojo sošolce in učiteljice s sladkimi, živo rdečimi jagodami. Učenci so najprej jagode nabrali, jih natančno oprali in očistili ter presenetili svoje sošolce.  Na vrtu so nabrali okoli 200 jagod, zato so skledico jagod podarili tudi šolskim vratarjem, čistilkam in kuharicam. Najbolj zadovoljna, predvsem  pa ganjena, je bila pomočnica ravnatelja ga. Niti Krota Bagari, ki je bila deležna največjih in najbolj sladkih jagod. Praznovala je namreč svoj rojstni dan. Vse najboljše!

Učiteljici Jasna in Andreja s študentkama Marijo in Leo

Stran 1 od 1812345...10...Zadnja »