Naši ponovno odlični na regijskem tekmovanju ROBObum

V četrtek, 19.4.2019, se je 6 otrok OŠ Koper udeležilo regijskega tekmovanje ROBObum, ki se je odvijalo na Srednji elektro in pomorski šoli v Portorožu.  Ekipa RSOSKP –  Jakob Golubić, Tilen Malej in Filip Umer, 9.b, Timon Jeretič, 8.c, in Matija Dokić, 8.a, je dosegla 1. mesto v kategoriji »RoboCupJunior reševanje črta«. Alan Adrian Ženko, 7.a, je dosegel 1. mesto v kategoriji »ROBOsled Dirkač LEGObot«. Z dosežki so se kvalificirali na državno prvenstvo, ki bo 14. maja 2019 na Univerzi v Mariboru.

Čestitke!

Alenka Malej, mentorica

 

Obisk ameriške ambasade v Ljubljani

V sredo, 10. 4. 2019, smo na OŠ Koper imeli zanimiv obisk predstavnice ameriške ambasade Stephanie Zebre. Gospa je osmošolcem popestrila pouk geografije in angleščine s predstavitvijo Zvezne države Hawaii in nekaj simpatičnih podatkov o Združenih državah Amerike. Učencem, ki so preverili svoje znanje angleškega jezika v pogovoru z naravnim govorcem, je odgovorila na njihova raznolika vprašanja o hrani, podnebnih spremembah, političnih dogodkih v ZDA in njenem bivanju v Sloveniji. Vsi skupaj smo izkusili poučno in zanimivo medpredmetno doživetje.

Zapisala: Mojca Žvokelj

29. zasedanje otroškega parlamenta

V ponedeljek, 8. 4. 2019, se je naša učenka Anabel Haber Todorović (9. b) udeležila 29. zasedanja otroškega parlamenta osnovnošolcev iz cele Slovenije.

Anabel j bila izbrana za predstavnico medobčinskega parlamenta koprske in ankaranske občine.

Stran 1 od 2912345...1020...Zadnja »