Kaj je Office 365?
Office 365 je paket storitev, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.
Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Z istimi prijavnimi podatki se lahko učenci prijavijo na:


 

Navodila za 1 . prijavo

  1. Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/) in se prijaviti s prijavnimi AAI podatki, ki ste jih dobili v šoli. Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Koper. Ob prijavi se kreira uporabniški račun.
  2. Nadaljnje delo v Office-u 365
    Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko direktno prijavljate na naslovu (https://login.microsoftonline.com ) oz. če v iskalnik vpišete Office 365.
  3. Zamenjava gesla
    Geslo, ki ga prejme učenec je varno. Zamenja se lahko na spletni strani: SIO MDM ( https://mdm.arnes.si ) . Pri tem je treba upoštevati, da mora imeti geslo vsaj 8 znakov in naj bo primerno zahtevno.

Na šoli ne nudimo podpore pri uporabi Oblak 365, Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI geslom.
Za podrobnejše informacije se uporabi vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.
Organizator informacijske dejavnosti

Jure Škapin, računalnikar – organizator informacijske dejavnosti (ROID)

Related Images:

(Skupno 6.435 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost