SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK V ŠOLSKI KNJIŽNICI

Praznovanje slovenskega kulturnega praznika se je v šolski knjižnici pričelo že konec januarja z razstavo, posvečeno slovenskim pisateljem, pesnikom, arhitektom, slikarjem, ilustratorjem, glasbenikom in drugim kulturnim ustvarjalcem.

Do 9. februarja so se zvrstile ure knjižnične vzgoje za učence od 1. do 5. razreda. Učenci 1. in 2. razreda so ob spoznavanju življenja in dela dr. Franceta Prešerna pridobljeno znanje pokazali v interaktivnem kvizu. Ob zgodbi, razstavi in kvizu o Jožetu Plečniku bodo učenci 5. razreda nova znanja lahko uporabili na zaključni ekskurziji po Plečnikovi Ljubljani.

Učenci 3. in 4. razreda so bili ob 140. obletnici rojstva Josipa Vandota presenečeni neobičajnega obiska. Poleg pogumnega in dobrosrčnega Kekca je učence prestrašila sama teta Pehta, ki je s pogumnimi prostovoljci iz vsakega oddelka poskrbela za doživeto improvizirano dramatizacijo.

Slavnostni del je bila podelitev priznanj učencem, ki so do februarja opravili Bralno značko. Ponosni mladi bralci so se z veseljem vživeli v vloge pomembnih kulturnih in literarnih likov.

Iskrena hvala učiteljici Elianor Tišler Makuc in čestitke vsem nastopajočim.

Knjižničarki Viljana in Kristina

 

Related Images:

sBiblos

Spoštovani,

od 1. novembra 2022 je osnovnim šolam omogočena uporaba platforme sBiblos in izposoja e-knjig za domače branje učencem tretjega triletja.

Platforma sBiblos je povezana s sistemom COBISS, ki ga upravlja javni zavod IZUM iz Maribora, zato bo uporaba platforme omogočena šolam, ki imajo svoje knjižnice vključene v sistem COBISS in izpolnjene potrebne pogoje.

Za podrobnejše informacije o dostopu si oglejte spletno stran https://www.sbiblos.si/

ali se obrnite na šolsko knjižnico.

 

Related Images:

Tačka pomagačka Kuba vas pozdravlja

Pozdravljeni dragi učenci Osnovne šole Koper,

Knjigam, ki ti jih na dom pošiljata šolski knjižničarki se tokrat pridružuje še moje pismo.

Gotovo se me spomniš. Sem terapevtska psička, labradorka Kuba, ki te s fotografije, na kateri sem s svojo vodnico Silvo, pozdravim vsakokrat, ko greš mimo šolske knjižnice.

S Silvo sva do letošnje pomladi redno obiskovali vašo knjižnico. Ne, da bi si izposodili kakšno knjigo, marveč, da sem poslušala učence, ki so mi brali. Morda si bil tudi ti med njimi in se spominjaš, kako je bilo zanimivo, prijetno in poučno. Saj, kot piše na moji kazalki, “je branje užitek, če te posluša zvest poslušalec”. In meni je res užitek poslušati zgodbe, ki mi jih prebirate.

Tudi srečanj z učenci in pogovorov o meni, o tem kako je imeti psa in skrbeti zanj, se z veseljem spominjam.

Že  več mesecev je, odkar s Silvo ne prihajava na vašo šolo. Zaprta je tudi za vas, učence. Tudi zato vaši knjižničarki poskrbita, da dobite knjige na dom.

Gotovo pogrešaš sošolce in učitelje. Tudi jaz pogrešam druženje z vami.

Saj doma ni napačno. Veliko se sprehajam, počivam, se zabavam s svojo vodnico. Tudi ona veliko bere, na mojo žalost le potihem. V teh primerih se udobno namestim na mojo stran kavča in prijetno spim.

Verjamem, da se bodo omejitve kmalu končale in se zopet srečamo na šoli.

Da bo čas hitreje minil in bo branje  bolj prijetno, prilagam kazalko s svojo sliko, tako, da bom med branjem v tvoji družbi.

Lep pozdrav in velik hov!

Kuba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Images:

Dostopnost