»Podjetništvo« Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah

V februarju 2017 je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo prvi javni razpis s področja razvoja podjetnosti v izobraževanju v razvojni perspektivi 2014-2020 in sicer razpis z naslovom »Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah«.

Opis projekta
Kompetenca samoiniciativnosti in podjetnosti je ena od 8 ključnih kompetenc v Evropskem referenčnem okviru za ključne kompetence za vseživljenjsko učenje. Osnovni cilj projekta je, tako so zapisali na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, z ukrepi spodbujati razvoj kompetence podjetnosti in jo transverzalno umestiti v celotno vertikalo izobraževanja. Na Ministrstvu želijo opolnomočiti šolajoče z znanjem in spretnostmi, ki jih bodo znali uporabiti po končanem šolanju. S spodbujanjem kompetence podjetnosti se bo izobraževanje odprlo in bo omogočen prožnejši prehod med izobraževanjem in okoljem. Z načrtovanimi razvojnimi ukrepi želijo zagotoviti praktične izkušnje šolajočim, naučiti jih, kako pridobljeno znanje uporabiti izven izobraževalnega sistema, kako delovati proaktivno in samoiniciativno, kako v inovativnem okolju ter kako izbrati in voditi svojo karierno pot.

Povezave

Predstavitev projekta

Publikacije UE

 

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)