PRVOŠOLCI SKRBIJO ZA SVOJO VARNOST IN URIJO MOČ

Za prvošolci je že prvi šolski mesec. Pridno si nabirajo nova spoznanja in spretnosti. Opravili so  že prvi pohod do Šantome. Prav vsi so ga uspešno premagali. S policisti Policijske postaje Koper so spoznali in utrdili znanje o varnosti v prometu. V petek, 22. 9. 2022, pred Dnevom Slovenskega športa, so imeli učenci 1. razreda športni dan Športi se predstavijo. Dejavnosti so potekale v mali telovadnici, na šolskih igriščih in na Bonifiki. Obiskali so nas športniki in trenerji iz Rokometnega kluba Koper, Kluba borilnih veščin Budo in Vehovec Tennis Academy. Na igriv način so učence seznanili s prvinami rokometa, karateja in tenisa. Dan je bil zelo aktiven in razgiban, a kljub temu sproščen in zabaven. Vsem policistom, športnikom in njihovim trenerjem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in odlično izpeljane dejavnosti.

 

Mednarodni razpis za otroška likovna dela otrok z naslovom “ŽIVALSKO KRALJESTVO”

Hermanova galerija je nastala na podlagi prevzema Mednarodnega razpisa za likovna dela mladih, ki ga je 21 let izvajal Zavod za ustvarjalni razvoj mladih Mihaila Lišanina. Od leta 1995 je na razpisu sodelovalo več kot 130.000 otrok in mladih iz 110 držav z vsega sveta. Nagrajena dela so bila na ogled na več kot 270 razstavah v 33 različnih državah.

Na mednarodni razpis namenjenem otrokom od 6. do 12. leta, je prispelo 1177 likovnih del iz 17 različnih držav.

Otroci so sodelovali v dveh starostnih kategorijah: I. (6 – 9 let) in II. (10 – 12 let). V vsaki kategoriji je bilo podeljenih 10 nagrad ter 50 posebnih priznanj.

Med desetimi izbranimi deli je v I. kategoriji bilo izbrano delo naše učenke Maše Gunčar Maljuna, ki je prejela posebno priznanje in nagrado.

Komisijo, ki je opravila izbor nagrajenih likovnih del in del, ki so prejela posebna priznanja, so sestavljali umetnostna zgodovinarka Urška Todosovska-Šmajdek, akademska slikarka Suzana Senica in Melanija Grahovac.

Nagrajena dela bodo na ogled v Otroškem muzeju Hermanov brlog. Vsa nagrajena likovna dela pa so tudi del muzejskega fonda Hermanova galerija Muzeja novejše zgodovine Celje.

Iskrene čestitke nagrajenki in vsem sodelujočim.

 

Sodelovanje plesalk OŠ Koper na slavnostni prireditvi v Portorožu

Naše plesalke, Adrijana Šalkovič, Živa Gorjan, Naja Vinčec, Veronika Cah in Neja Stepančič  so pod vodstvom mentorice prof. Nastje Matešič s plesno točko  sooblikovale kulturni program ob 62. tradicionalnem vseslovenskem srečanju nekdanjih internirank in internirancev, političnih zapornikov in zapornic, izgnank ter ukradenih otrok, ki je potekalo v nedeljo, 24. 9. 2023 v dvorani Colombo Hotela Slovenija v Portorožu. Slavnostna govornica in častna pokroviteljica srečanja je bila, dr. Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije.

Čestitke dekletom in mentorici!

2. mesto na državnem prvenstvu v plavanju

20. septembra 2023 je na bazenu v Ribnici potekalo Državno prvenstvo iz plavanja za Osnovne šole. Našo šolo je zastopalo šest učencev. V kategoriji neregistriranih dečkov je Lin Jurak dosegel 2. mesto.

Iskrene čestitke!

Mentorica: Nastja Matešič

 

Dostopnost