Sprememba govorilnih ur

  • V torek, 21. 5. 2019, zaradi službenih obveznosti odpadejo popoldanske govorilne ure pri učiteljici Bojani Resanovič. Govorilne ure bodo potekale v četrtek, 16. 5. 2019, od 16. do 18. ure v učilnici SLO 2.
  • V torek, 21. 5. 2019, zaradi službenih obveznosti odpadejo popoldanske govorilne ure pri učiteljici Vanji Klančnik Kišasondi. Govorilne ure bodo potekale v četrtek, 16. 5. 2019, od 16. do 18. ure v učilnici SLO 3.
  • Govorilne ure bodo zaradi udeležbe šole v naravi pri učitelju Urošu Pavlinu potekale namesto v četrtek, 23. 5. 2019, v četrtek 16. 5. 2019 med 16.00 in 18.00 v kabinetu družboslovja.
  • Govorilne ure pri učiteljici Nini Oberstar Horvat, v torek 21.5.2019 odpadejo zaradi bolezni. Za naknadni datum se bomo dogovorili po mailu.

Staršem učencev 6.r, ki so v šoli v naravi v Kampu Menina od 20. 5. do 24. 5. 2019 in od 27. 5. do 31. 5. 2019

Ker potekata vzporedno dve šoli v naravi, smo morali pridobiti novo telefonsko številko mobitela za komuniciranje z vami iz kampa Menina.

Nova telefonska številka v šoli v naravi 6.r je:     031 446 960

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Tanja Rupert                                                                                                    Anton Baloh                                                                                         

                                                                                                                             ravnatelj

                                                                                                                      Osnovne šole Koper

Pogovor mladih z ministrom dr. Jernejem Pikalom

Učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol Mestne občine Koper  so se na Osnovni šoli Koper na  pobudo ministra za izobraževanje, znanost in šport,  dr. Jerneja Pikala udeležili posebnega posveta »minister – mladi«  o bodočem šolstvu v Sloveniji. Tako  so imeli koprski osnovnošolci  ekskluzivno možnost, da se pred prenovo »Bele knjige« za področje vrtcev, osnove in srednje šole  v Sloveniji sliši tudi njihov glas.

Na posvet z ministrom, ki se je pričel ob 9.00  in zaključil ob 10.15,  so prišli predstavniki učenk in učencev z  OŠ Antona Ukmarja Koper,  OŠ Dušana Bordona Koper , OŠ Elvire Vatovec  Prade, OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje, OŠ Dekani in OŠ Koper.   Učenci so se z ministrom  pogovarjali sami,  brez prisotnosti staršev, učiteljev, mentorjev in ravnateljev in mu iskrivo, neposredno, predvsem pa modro in resno predstavili svoja videnja šolanja danes in  želje za bodoče.

Minister je ob koncu posveta srečanje ocenil kot izredno konstruktivno, uspešno, izvirno. Po srečanju je dr. Jernej Pikalo izrazil navdušenje nad  organiziranim dogodkom in poudaril, da se je med mladimi osnovnošolci Mestne občine Koper počutil odlično,  v določenih zadevah tudi strokovno izzvano.

Anton Baloh, prof.

ravnatelj

Osnovne šole Koper

 

Svetovni dan Zemlje

Aprila obeležujemo SVETOVNI DAN ZEMLJE. Simon, Mark, Anei, Igor, Maj, Tija, Dorotea, Daniel, Danilo, Sara, Lana, Eneja, Izabel, Lin in Jan so skupaj z učiteljicama Elizabeto in Petro v ta namen posadili drevo kaki, značilen za Slovensko primorje

»Skrb za zemljo, je skrb zate«, so povedali učenci, zato je vsako na novo posajeno drevo, novo upanje za naš planet.

V okviru Dneva zemlje so učenci presadili sivko, pripravili njene potaknjence, posadili pa so tudi potaknjence velikonočnega kaktusa.

Pri vhodu k 1. in 2. razredom so učenci na to temo pripravili razstavo. Razstavljene so nekatere vrtnine, ki so jih vzgojili učenci 1.c razreda z učiteljico Natašo Krebelj Reja in vrtnine, ki so produkt dejavnosti Šolski vrt. Pripravili so tudi nekaj slikovnega materiala, ki ponazarja celine našega planeta ter rastline in živali, ki zaradi človeške nespametnosti izginjajo z našega planeta Zemlja.

Tropski deževni gozd v Južni Ameriki je zelo uničen, posekan. Brez njega, ostanem brez kisika.

Čuvajmo naš planet!!

Stran 1 od 2912345...1020...Zadnja »