Državno tekmovanje iz računalništva-BOBER

Dne 12.1.2019 v soboto je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru potekalo državno tekmovanje iz računalništva – BOBER. Udeležila sta se ga tudi dva naša učenca in sicer Matic Bratina iz 7.d in Timon Jeretič iz 8.c razreda. Oba sta bila tudi nadvse uspešna saj je Timon v ostri konkurenci zasedel odlično 4. mesto, Matic pa 6. mesto v svoji kategoriji. Oba učenca sta osvojila tudi zlato priznanje.

Več informacij: https://tekmovanja.acm.si/?q=node/551#7-razred15

Iskrene čestitke

mentor Bojan Maljevac

Obvestilo za starše 9. razreda

Obveščamo vas, da bo roditeljski sestanek za starše 9. razreda o karierni orientaciji, v četrtek, 10. 1. 2019, ob 16.30.

Vabilo

Šolska pedagoginja, Dajana Nedoh

Obalno šahovsko posamično prvenstvo OŠ 2018/ 2019

V soboto, 15.12.2018, se je na OŠ Lucija odvijalo področno posamično šahovsko prvenstvo. V skupini mlajših fantov je Jernej Kozlovič s šestimi točkami (100% izkupiček) osvojil 1. mesto.
V skupini starejših fantov pa je Milan Tepić osvojil 2. mesto.

Oba sta se uvrstila na državno osnovnošolsko prvenstvo, ki bo v soboto, 12.1. 2019, na OŠ Simona Jenka v Kranju.

Rezultati šahovskega prvenstva 2018/2019

Mentor

Ervin Pregelj

Šolski vrt jeseni

Učenci so na šolskem vrtu postorili veliko koristnih del.

Zgodaj jeseni smo pobrusili lesene gredice in jih na novo pobarvali. Dela je bilo veliko, vse smo opravili ročno in zelo natančno.

Starejši učenci so nam pomagali pri izkopavanju lukenj za sajenje jasmina na zelo trdnih tleh ob šolski ograji, mi pa smo sadike vestno zalivali in vejice privezali ob ograjo.

Učiteljici Tamari Černeka in njeni ekipi učencev smo pomagali pri obiranju oljk.

Za praznično tržnico, ki se obeta v prihodnjem tednu smo presadili več kot 100 sadik jagod in nageljnov, porezali in posušili smo začimbe in zelišča, pripravili zeliščne soli in čaje.

V mesecu decembru smo se lotili priprav na praznične dni s sajenjem božičnega žita, čistili, pulili, obrezovali smo odmrle rastline na vrtu, prekopali nekatere gredice ter pripravili zemljo na počitek. V prihodnjem tednu bomo s pripravo ptičjih krmilnic poskrbeli še za naše drobne ptičke.

Učiteljica Jasna Lovrečič

Šolsko tekmovanje iz znanja angleškega jezika za osmošolce

Oktobra 2018 je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz angleškega jezika, ki se ga je udeležilo 17 osmošolcev. Učenec Erik Luša se je uvrstil na državno tekmovanje in dosegel bronasto priznanje.

Novembra 2018 je na šoli potekalo  šolsko tekmovanje iz angleškega jezika za devetošolce. Tekmovanja se je udeležilo 22 učencev.  Anabel Haber Todorović, Niko Kralj, Teo Ženko, Hana Jakovac, Jana Stanišić, Lan Marc Stojanovič in Anja Vatovec so dosegli bronasto priznanje.  Anabel, Niko, Teo in Hana  pa so se s svojimi rezultati uvrstili na območno tekmovanje.

Vsem tekmovalcem čestitamo in želimo še novih uspehov.

Aktiv anglisto

Stran 1 od 2312345...1020...Zadnja »