Prenova šolskega vrta

V soboto 12.10. se je skupina učencev vključenih v dejavnost Šolski vrt, udeležila akcije na šolskem vrtu, v kateri so iz vseh osmih gredic presadili razna zelišča in trajnice ter jagode. Nekatere rastline bodo v okviru dejavnosti presadili na vrtičke 1. razredov, ostalo pa bodo namestili v nove gredice, katere v tem tednu hišniki pridno pripravljajo.

Učenci so bili aktivni dobre dve uri, naredili so vse kar je bilo v načrtu. Pod drevesih so pobrali ostanke sadežev, v okolici vrta še odmrle rastline in odpadle veje.

Za dober zaključek dneva je vsak učenec dobil nekaj sadik jagod za svoj domači vrt.

Učiteljica Jasna Lovrečič

Related Images:

Dnevi odprtih vrat šolskega vrta

Spoštovani učenci, učiteljice in učitelji, starši in drugi obiskovalci naše šole!

V ponedeljek, 10. junija se začnejo Dnevi odprtih vrat šolskega vrta.

Vljudno Vas vabimo na ogled naših pridelkov in drugih rastlin, ki so značilne za našo primorsko pokrajino. Skrbne roke naših »vrtičkarjev« so obrodile sadove.

Dobrodošli!

Related Images:

Učenci posadili kar 933 rož

Na Osnovi šoli Koper so učenci prve dni v maju prijetno presenetili učiteljice in ostale delavce šole. V okviru interesne dejavnosti Šolski vrt so se učenci z učiteljicami odločili, da bodo tokrat sami uredili mediteranski vrt, ki krasi prehod med šolsko jedilnico in telovadnico do šolskega igrišča.

Travnate gredice sta Timej M. in Liam J., učenca 8. razreda, skupaj z učiteljicama Andrejo Jablanovec in Jasno Lovrečič skrbno prekopala, prečistila plevel in pognojila. Ker je bilo v aprilu veliko dežja, je skupina učencev, vključenih v dejavnost Šolski vrt, pred saditvijo ponovno natančno prekopala vse tri gredice, populila na novo zrasel plevel in pripravila zemljo za saditev rož. (več …)

Related Images:

Šolska tržnica zelišč

Spoštovani učitelji, učenci, starši, babice, dedki,

v petek, 24. maja bomo v okviru dejavnosti šolski vrt pripravili TRŽNICO ZELIŠČ.

Ljubitelji zdrave in dobre prehrane ter svežih naravnih vonjav, vabljeni v avlo šole med 13.00 in 15.00 uro.

Vaš prispevek bo namenjen popestritvi programa naše dejavnosti.

Related Images:

Dostopnost