Dnevi odprtih vrat šolskega vrta

Spoštovani učenci, učiteljice in učitelji, starši in drugi obiskovalci naše šole!

V ponedeljek, 10. junija se začnejo Dnevi odprtih vrat šolskega vrta.

Vljudno Vas vabimo na ogled naših pridelkov in drugih rastlin, ki so značilne za našo primorsko pokrajino. Skrbne roke naših »vrtičkarjev« so obrodile sadove.

Dobrodošli!

Učenci posadili kar 933 rož

Na Osnovi šoli Koper so učenci prve dni v maju prijetno presenetili učiteljice in ostale delavce šole. V okviru interesne dejavnosti Šolski vrt so se učenci z učiteljicami odločili, da bodo tokrat sami uredili mediteranski vrt, ki krasi prehod med šolsko jedilnico in telovadnico do šolskega igrišča.

Travnate gredice sta Timej M. in Liam J., učenca 8. razreda, skupaj z učiteljicama Andrejo Jablanovec in Jasno Lovrečič skrbno prekopala, prečistila plevel in pognojila. Ker je bilo v aprilu veliko dežja, je skupina učencev, vključenih v dejavnost Šolski vrt, pred saditvijo ponovno natančno prekopala vse tri gredice, populila na novo zrasel plevel in pripravila zemljo za saditev rož. (več …)

Šolska tržnica zelišč

Spoštovani učitelji, učenci, starši, babice, dedki,

v petek, 24. maja bomo v okviru dejavnosti šolski vrt pripravili TRŽNICO ZELIŠČ.

Ljubitelji zdrave in dobre prehrane ter svežih naravnih vonjav, vabljeni v avlo šole med 13.00 in 15.00 uro.

Vaš prispevek bo namenjen popestritvi programa naše dejavnosti.

Pomlad na šolskem vrtu

Pomlad je potrkala na vrata šolskega vrta. Sadno drevje in okrasne grmovje je zacvetelo v prelepih barvah, ki privabljajo čebele in metulje.
Učenci z učiteljicami opravljajo prva dela na vrtu. Odstranjujejo odmrle rastline, obrezujejo in gnojijo sadno drevje ter gredice, sejejo prve vrtnine in zalivajo. Skupina deklet 3. razreda je skrbno pospravila vrtno lopo in orodja v njej, skupina dečkov 4. razreda pa je zaključila z barvanjem gredic.
Zgodnja zelenjava je že pognala, kot so rukola, motovilec, zgodnja solata in radič, redkvica, pesa, korenček, grah, bob, čebula in česen.
Ob dnevu žena in za materinski dan so učenci pripravili manjšo razstavo pri vhodu k 1. in 2. razredom, prejšnji teden pa so z razstavo in recepti zdrave kuhinje obeležili mednarodni teden regrata.
Učiteljica Jasna Lovrečič

Stran 1 od 41234