V ponedeljek, 24. 4. 2023, so se predstavniki oddelkov od 5. do 9. razreda, ki so bili izvoljeni v skupnost učencev naše šole, in člani šolskega otroškega parlamenta udeležili ogleda Državnega zbora Republike Slovenije v Ljubljani.

Učence sta uvodoma pozdravila in nagovorila sekretar poslanske skupine Levica, g. Alan Medveš, in poslanec, g. Matej Tašner Vatovec, ki so mu učenci zastavili kar nekaj zanimivih vprašanj. Po uvodnem srečanju pa je sledil voden ogled. Učenci so si z balkona ogledali veliko dvorano državnega zbora, kjer so se med drugim seznanili s sestavo in delovanjem DZ, potekom sej, načinom sprejemanja zakonov, v preddverju dvorane pa so si ogledali tudi stensko poslikavo Slavka Pengova, ki prikazuje zgodovino slovenskega naroda od preseljevanja ljudstev do obdobja po koncu druge svetovne vojne. Ob koncu srečanja se je g. Tašnerju Vatovcu in g. Medvešu v imenu Osnovne šole Koper zahvalila predsednica šolske skupnosti učenka Katarina Kirn.

Pred odhodom proti Kopru so se učenci sprehodili tudi po mestnem jedru glavnega mesta in si ogledali Kongresni trg, NUK, SAZU, Čevljarski most, stolno cerkev, tržnico in tromostovje ter po Čopovi ulici mimo Narodnega muzeja dan zaključili z ogledom fotografske razstave v Jakopičevem drevoredu v Tivoliju.

MK, prof.

 

Related Images:

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost