Ekipa RoboSončki OŠ Koper se je v aprilu udeležila svetovnega prvenstva robotike in raziskovanja FIRST Championship 2023, ki je potekalo 19.4.2023-22.4.2023 v Houstonu, v Združenih državah Amerike. Gre za velik dogodek, katerega se je udeležilo skupaj v vseh starostnih kategorijah 960 uvrščenih ekip iz celega sveta, to je okoli 30.000 udeležencev.

RoboSončki so v kategoriji FIRST LEGO League predstavili svoj inovacijski projekt Solar Cap, svojega robota in ekipno delo ter nastopili v tekmi robotov. Med 108 ekipami iz svoje kategorije so dosegli 22. mesto v tekmi robotov.

Letošnja tema programa je bila Super Powered – kako pridobivamo, hranimo in uporabljamo energijo. Robosončki so pripravili projekt Sončna kapa – Solar Cap, ki uporablja sončne celice in vgrajeno baterijo za polnjenje mobilnih naprav.

Udeležba tekmovanje je bila velika izkušnja in doživetje. Ekipe iz celega sveta so več dni predstavljale svoje delo na ogromnem prizorišču z več tekmovalnimi arenami in pisanimi stojnicami v ustvarjalnem vzdušju.

RoboSončki so:

  • Lin Jurak,
  • Gabriel Koščica,
  • Luis Grilc Stepančič,
  • Nejc Leskovec Kankaraš,

vsi 8. razred.

Spremljali so jih mentorja Urška Jurak in Jan Malej ter učitelj Matic Krapež.

Lep pozdrav,

Alenka Malej

 

Related Images:

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost