Praznovanje slovenskega kulturnega praznika se je v šolski knjižnici pričelo že konec januarja z razstavo, posvečeno slovenskim pisateljem, pesnikom, arhitektom, slikarjem, ilustratorjem, glasbenikom in drugim kulturnim ustvarjalcem.

Do 9. februarja so se zvrstile ure knjižnične vzgoje za učence od 1. do 5. razreda. Učenci 1. in 2. razreda so ob spoznavanju življenja in dela dr. Franceta Prešerna pridobljeno znanje pokazali v interaktivnem kvizu. Ob zgodbi, razstavi in kvizu o Jožetu Plečniku bodo učenci 5. razreda nova znanja lahko uporabili na zaključni ekskurziji po Plečnikovi Ljubljani.

Učenci 3. in 4. razreda so bili ob 140. obletnici rojstva Josipa Vandota presenečeni neobičajnega obiska. Poleg pogumnega in dobrosrčnega Kekca je učence prestrašila sama teta Pehta, ki je s pogumnimi prostovoljci iz vsakega oddelka poskrbela za doživeto improvizirano dramatizacijo.

Slavnostni del je bila podelitev priznanj učencem, ki so do februarja opravili Bralno značko. Ponosni mladi bralci so se z veseljem vživeli v vloge pomembnih kulturnih in literarnih likov.

Iskrena hvala učiteljici Elianor Tišler Makuc in čestitke vsem nastopajočim.

Knjižničarki Viljana in Kristina

 

Related Images:

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost