Od 25.4. do 28.4. je v Detroitu, ZDA potekalo svetovno prvenstvo FIRST Championship, katerega se je udeležila ekipa Robosončkov OŠ Koper. Dogodek je potekal v vzdušju slogana organizatorja za inspiracijo in priznavanje naravoslovja in tehnike. Dogodka se je udeležilo 700 ekip (15.000 udeležencev) v različnih starostnih kategorijah.
V starostni kategoriji FIRST LEGO league (9-16 let) so tekmovale 104 najboljše ekipe, izbrane izmed več kot 23.000 ekip iz 80 sodelujočih držav, na več kot 1500 kvalifikacijskih tekmovanjih, so tekmovali Robosončki. Ekipe so predstavile svoje raziskovalne projekte z inovativnimi rešitvami na temo vode. Najbolj atraktiven del tekmovanja je tekma robotov, kjer z LEGO roboti, ki so jih samo sestavili in sprogramirali, rešujejo poligon nalog na robotski mizi. Hkrati skupina ocenjevalcev ocenjuje tudi ekipno delo in sodelovanje članov ekipe.
Robosončki so bili nominirani za pet od devetih različnih nagrad. Osvojili so pokal za 3. mesto v ekipnem sodelovanju in 16. mesto v tekmi z roboti. Mentorica Alenka Malej je prejela posebno nagrado za vodjo ekipe.
Na tekmovanju so ekipo Robosončkov OS Koper zastopali učenci 7. in 8. razreda Matija Dokić, Jakob Golubić, Timon Jeretič, Tilen Malej in Filip Umer ter bivša učenca OŠ Koper, zdajšnja dijaka Gimnazije Piran Lia Luša in Gimnazije Koper Jan Malej, ki počasi prevzemata vlogo mladih mentorjev.

Čestitke in uspešno naprej!

ravnatelj, Nina Luša, Alenka Malej

Related Images:

(Skupno 482 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost